NOU MURAL DEL PROJECTE TRANSFORMA

Els infants del casals d’estiu de Torres de Segre, han participat en la pintura d’un nou mural al municipi inclòs dins del projecte TRANSFORMA.

Aquest mes de juliol s’ha finalitzat la primera fase del projecte TRANSFORMA, impulsat per la comercialitzadora TORRES ENERGIA, SL

El projecte ha consistit en millorar la imatge de diferents centres de transformació d’energia elèctrica que hi ha al municipi, posant en valor els elements històrics, naturals i mediambientals del nostre territori.

Per fer-ho, s’han pintat les parets i part del seu entorn, de tres centres de transformació del municipi.

En un primer moment, es va pintar el centre de transformació situat al costat del consultori mèdic, així com parts de les parets del consultori i de la plaça Lluis Pelegrí.

En aquest primer mural s’hi post observar les lletres TORRES.

El segon mural va permetre millorar la imatge del centre de transformació del Passeig del Segre, on hi figura les lletres “de”. Es va incorporar un element visible de llum de baix consum.

Aquest estiu, s’ha pintat l’estació transformadora situada al costat de la rotonda de les casetes. En aquest mural s’han reflectit elements d’energies renovables, plaques fotovoltaiques, i elements de l’agricultura i de la cultura local. S’ha dibuixat l’ermita a una de les parets que confronten amb el turó de Carrassumada.

Igualment, i aprofitant la situació del transformador en un punt d’accés a zones de grans explotacions agrícoles, s’han dibuixat elements de fruita de pinyol, així com un tractor que simbolitza el treball de la terra i és un record a tots els pagesos que durant tant de temps han treballat la terra amb esforç i dedicació.

Un cop finalitzat aquest tercer mural,  s’hi pot llegir la paraula SEGRE.

Amb la finalització d’aquesta fase del projecte, s’ha completat el nom del municipi: TORRES de SEGRE.

Els nens del casal van participar amb la pintura d’aquest tercer mural i van mostrar les seves dots artístiques durant tot un matí.

La Jornada va iniciar-se amb una petita explicació per part de la Francesca i del Blai, dos dels membres de @cactusoup autors del projecte. Es va explicar les diferents tècniques de pintura dels murals, els materials emprats i secrets d’aquesta expressió artística que cada cop va tenint més acceptació, ja que ajuda a recuperar espais degradats.

En aquest moment, s’està valorant la continuïtat del projecte amb altres espais o centres de transformació atenent a la bona acollida que ha tingut.