El Rentaplats

El 90 % del consum dels rentaplats està provocat pel funcionament de les resistències encarregades d’escalfar l’aigua en els programes de rentada, que tenen una potència aproximada de 2.500 W.

Gràcies a les darreres millores tecnològiques, hi ha models que seleccionen la temperatura de l’aigua i tenen programes econòmics que permeten recuperar part de la calor de rentada per a l’esbandida o l’assecat.

L’etiqueta energètica té en compte l’eficàcia de rentada, l’assecat i el consum d’aigua i energia, mesurat en el programa econòmic.

Una bona opció és comprar un equip pretèrmic o termoeficient, és a dir, un equip amb connexió al circuit de l’aigua calenta sanitària que disposa d’una doble opció per a la presa d’aigua. Amb això, les resistències han de treballar menys perquè aprofiten el sistema d’escalfament de l’aigua calenta sanitària de la llar ja sigui solar, caldera o escalfador.

Recomanacions per estalviar electricitat

  • S’ha d’escollir la mida del rentaplats segons les necessitats de cada llar ja que, per estalviar, cal emprar-lo quan estigui totalment ple.
  • S’han de retirar en sec les restes d’aliments de la vaixella. I, si cal esbandir-la abans, s’ha de fer amb aigua freda.
  • Sempre que es pugui, és millor fer servir els programes econòmics o de baixa temperatura.
  • Un bon manteniment millora el comportament energètic: s’ha de netejar periòdicament el filtre i revisar els nivells de sal i abrillantador.